понеделник, 12 август 2013 г.

А, ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ ГЕРМАНИЯ...?А, ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ ГЕРМАНИЯ...

... е известна главно със своите готически градове, средновековни къщи, старинни църкви и малки китни селца. Всяка епоха е оставила своя отпечатък с многобройни и разнообразни архитектурни стилове и произведения на изкуството.
... впечатлява с голямото си разнообразие и качество на храната. Всеки регион има своя специфична кухня. А кой не познава германската бира?
... не заема първо място в света именно по... пиене на бира.  Първенецът в това отношение е Ирландия, въпреки че за германците това е почти национален спорт, съществуват около 1500 марки бира, а в Бавария официално се счита за хранителен продукт и халба по-малка от литър няма.
... има над 300 вида хляб, така че, дори да нямате възможност всеки ден да ползвате нов чифт обувки, поне можете да задоволите апетита си с различни хлебни удоволствия.
... е една от най-гъстонаселените държави в света със своите 82 милиона души.


... е считана за петата в света икономическа сила и най- голямата в Европа.
... е най-големият производител на желязо, олово и въглища.
... разполага с една от най-добре развитите мрежи за обществен транспорт, но те се ползват главно от туристите, защото по-голямата част от германците притежават коли. И като стана дума – едва ли има човек, който да попита Защо?, имайки предвид, че Германия е родината на БМВ, Порше и естествено никога неостаряващия Мерцедес.
... има повече футболни фен клубове, отколкото в която и да е друга държава. Немската футболна федерация е най-голямата в света.
... има повече от 150 замъка. Някои от тях принадлежат на кралски семейства, други са превърнати в хотели и ресторанти, останалите са най-често посещаваните места от туристите.


... Когато отговарят на обаждане, германците не казват Ало! или Добър ден!, а казват фамилията си.
...Всички в Германия имат равни права, дори и кучетата – те могат да влизат навсякъде – ресторанти, автобуси, магазини, книжарници, влакове и т.н., с изключение на едно място – месарницата.Няма коментари:

Публикуване на коментар