събота, 17 юни 2023 г.

ЗАЩО ДА УЧИТЕ НЕМСКИ?

 

Обичате ли да пътувате, да опознавате нови страни, нови култури?  Немският ви позволява да пътувате и да общувате с около 100 милиона души в Европа.  Може би не сте го знаели, но немският е най-говоримият език в Европа след английския. Официално се използва в Германия, Австрия, Швейцария, Лихтенщайн, Люксембург, Белгия и в Южен Тирол (Италия).

Смятате ли, че е трудно да се научи немски език?  Не позволявайте на клишетата да ви влияят! Немският, подобно на английския, произлиза от германската езикова група. Ако се учи след английски е по-лесно поради приликите между двата езика. Връзката между правопис и произношение е много по-лесна, отколкото на английски. Правилата за произношение са ограничени на брой и ясни. Немският е логичен език с много малко изключения и неговата структура укрепва логическите умения на всеки.

Искате ли да инвестирате в бъдещето си? Немският е най-търсеният чужд език от българските работодатели след английския. Предлага ви множество професионални възможности.  

Немски език е бизнес езикМислите ли, че да знаете английски е достатъчно?  „English” е език на света. „Deutsch” – означава една крачка напред. Английският вече не е достатъчен, за да се откроите. Трябва да направите стратегически избор и да инвестирате в бъдещата си кариера. Ако търсите добра работа в България или в страни като Австрия, Германия, Швейцария или Източна Европа, вие трябва да знаете немски.

Заедно с английския и френския, немският е официалният работен език на Европейския съюз.  Множество международни институции също се намират в немскоговорящите страни.  Те включват например Европейската централна банка (Франкфурт на Майн), ОПЕК (Виена), Европейската патентна организация (Мюнхен), Европейската сметна палата и Европейският съд на ЕС (Люксембург).

Искате ли да изживеете незабравими емоции? Събития като Берлинския филмов фестивал, Франкфуртския панаир на книгата, Панаира на съвременното изкуство в Касел, Октоберфест и коледните базари са вдъхновяващи причини за многобройни пътувания в чужбина.

Немският е език на културата. Културата говори немски! Франкфуртският панаир на книгата, Берлинале, Артбазел или Залцбургският фестивал са само няколко примера. Немските университети са сред най-реномираните: много български студенти ги избират за своя Еразъм дестинация и също толкова много студенти прекарват периоди на обучение или изследвания в Германия.

Ако искате да започнете едно ново езиково приключение или да задълбочите и разширите познанията си по немски, може да се доверите на професионализма на преподавателите на Учебен център Орбис.

Ако желаете да проверите нивото си по немски, може да последвате този линк:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfmL3_aumCa_ytZiVkzQmobZvIBbWcAi_df6bExZ0zJxXXY1w/viewform?c=0&w=1

 


Няма коментари:

Публикуване на коментар